Please choose your preferred language

English Afrikaans

AKne

Akne er et moderne hudproblem. For de fleste som lever tradisjonell landlig livsstil, er sykdommen helt ukjent. Nå lider mer enn 80% av tenåringer og 4% av voksne av denne inflammatoriske hudtilstanden.

I løpet av de siste hundre årene har livsstilen vår endret seg for fort til at genene våre klarer å holde tritt. Vi har utviklet oss for aktiv utendørs livsstil som jegersamlere. Vår moderne livsstil er mye mer stillesittende, og har distansert oss fra den naturlige verden. Dette, kombinert med bruk av kjemikalier som stripper huden vår, syntetiske produkter og harde rensemidler, har forlatt huden vår i en tilstand av kronisk subklinisk betennelse, og mikrobiomet i en tilstand av ubalanse. Akne er en av de resulterende hudtilstandene.

Den konvensjonelle tilnærmingen til akne bruker fremgangsmåter som ikke prioriterer mikrobiomet; ved å fjerne talg fra huden med harde rensemidler og retinoider, og å føre krig mot mikrobielle samfunn med antibiotika. Vi har en annen tilnærming. Vi tror på å bruke bioteknologi og nye funn i mikrobiomvitenskap for å hjelpe huden din med å etterligne forholdene den har utviklet seg for helt naturlig.

Esse Clarifying-serien inneholder nesten 2 milliarder levende probiotika-bakterier per ml for å gjenopprette hudens mikrobiom og øke immunresponsen. Vi har inkludert Provitamin D for å kompensere for innendørsliv, Bakuchiol som en naturlig erstatning for syntetiske retinoider, men uten de ekle bivirkningene, og prebiotika for å prøve å omforme hudens mikrobiom. Utvalget viser at vi kan tilby en effektiv, bærekraftig løsning for å bekjempe grunnårsakene til akne og problemhud uten å trenge de syntetiske ingrediensene som kan forurense hudens økosystem.

VURDERING AV LIVSSTILSVALG

  • Ta et probiotika-tilskudd av god kvalitet. Ta sikte på å inkludere fermentert mat som surkål og kimchi i kostholdet for å forbedre mikrobielt mangfold i tarmen.
  • Tilbring minst 15 minutter i solen hver dag uten solkrem, slik at huden din kan syntetisere vitamin D. Akne-alvorlighetsgrad er ganske tett knyttet til vitamin D-mangel.
  • Unngå skummende renser og uttørkende produkter med alkohol – begge kan påvirke helsen til hudens naturlige mikroflora.
  • Ta sikte på å opprettholde en sunn Body Mass Index (BMI) og unngå sukker og andre matvarer med høy glykemisk belastning. Det er en sammenheng mellom økt BMI og akne. Overvektige individer har en tendens til å ha høyere glykemiske belastninger og høyere androgennivåer, noe som kan øke talgproduksjonen og øke risikoen for akne.
  • Tren regelmessig og få svette på hudoverflaten. Fysisk trening har vist seg å redusere akne-alvorlighetsgraden.
  • Få tilstrekkelig søvn og redusere stress. Både dårlig søvn og forhøyet stress er forbundet med akne.
  • Vær ute i naturen så mye som mulig. Immunforsvaret vårt forventer en konstant strøm av gode, naturlige mikrober. Men i en moderne livsstil får vi ingen, bortsett fra mikrober av for det meste menneskelig opprinnelse i våre hjem og arbeidsplasser.
  • Mange av risikofaktorene ovenfor er ganske enkelt knyttet til helse. Å spise mat med lav glykemisk belastning anbefales enten du behandler akne eller ikke. Samme som trening, å få nok søvn og unngå kronisk stress. Disse faktorene er alle knyttet til helse fordi de passer godt til det vi har utviklet oss til.
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping