Please choose your preferred language

English Afrikaans

Fet Hud

Fet hud motvirker tegn på aldring, men en overdreven mengde talg kan påvirke hudhelsen.

Mange tror at huden er fet når den kun viser få tegn på dette. Hudterapeuter har ofte problemer med å overbevise kunder at fjerning av all talg fra hudens overflate ikke nødvendigvis er den beste løsningen på problemet.

Gunstige mikrober på huden konsumerer overflødig talg. Fet hud har ofte åpne porer og en tendens til å føles grov. Make-up holdes ikke på plass i løpet av dagen og hudormer eller kviser er vanlige.

 

VURDERING AV LIVSSTILSVALG

  • Oppretthold hudens syrekappe – sørg for at alle hudpleieprodukter som brukes er pH-balansert mellom 4,5 og 5. Bruk også prebiotika for å støtte hudens normale flora.
  • Unngå å strippe hudens naturlige barriere med produkter som inneholder alkohol eller andre forstyrrende ingredienser. Leirebaserte masker og renser anbefales, for å trekke ut overflødig talg og mildt eksfoliere.
  • Sørg for at du drikker minst 250 ml vann per dag for hver 10 kg kroppsmasse – Hvis du f.eks. veier 60 kg, bør du drikke 1,5 liter vann per dag.
  • Noen typer prevensjonspiller bruker høye nivåer av androgener, hormoner som kan stimulere til økt talgproduksjon. Det kan være verdt å bytte til en annen type som er basert på østrogen.
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping