Please choose your preferred language

English Afrikaans

ALDRING

 Selv om aldring er uunngåelig, kan du forsinke denne prosessen i huden din ved å gjøre fornuftige livsstilsvalg , så vel som å bruke hudpleieprodukter som optimaliserer hudens langsiktige helse ved hjelp av blant annet antioksidanter og probiotika.

De fleste forklarer aldring ved hjelp av to primære tegn – rynker og slapp hud. Begge er knyttet til hudens struktur av kollagen og elastin som i sin tur påvirkes av en rekke andre faktorer.

En tommelfingerregel – hvis barrierefunksjonen din er nedsatt og huden er i en inflammatorisk tilstand, dobles aldringshastigheten. Så, prioriter å optimalisere hudhelsen din før du prøver å behandle symptomer.

 

VURDERING AV LIVSSTILSVALG

  • Oppretthold mikrofloraen i balanse – dette gjelder både i tarm og på hud. Spis gjerne fermenterte matvarer, som surkål eller kimchi, og tilbring tid i naturen. Bruk hudprodukter med levende probiotika (godartede mikrober) som kan konkurrere ut de aldringsfremmende artene.
  • Spis essensielle fettsyrer – enten 15g per dag av linfrøolje eller 600 mg av langkjedede omega-3-fettsyrer (DHA og EPA).
  • Reduser eksponeringen for frie radikaler – å beskytte seg i solen er alltid et første alternativ. Hvis du bruker en solkrem, bruk en mineralbasert en. Kjemiske solkremer genererer frie radikaler når de blir utsatt for UV-stråling, noe som øker aldringshastigheten.
  • Stabiliser blodsukkernivåer ved å spise naturlige matvarer.
  • Sørg for at spormengden av mineralene kobber og sink er balansert. Mange produsenter av kosttilskudd unngår kobber, fordi det kan gi kvalme, men tilsetter sink i høye doser. Sink og kobber konkurrerer om et felles absorpsjonssete, slik at dette ofte resulterer i kobbermangel. Kobber er viktig i syntesen av kollagen og elastin.
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping