Please choose your preferred language

English Afrikaans

Tørr Hud

Tørr hud kan skyldes flere faktorer. De vanligste faktorene er mengden/fordelingen av olje på huden og beskyttelsesgraden av hudens barrierefunksjon. Begge vil bestemme hastigheten av transepidermalt vanntap (TEWL) – hvor raskt fuktighet fordamper gjennom huden.

Huden er dynamisk og reagerer på omgivelsene. Hvis du bruker oljebaserte produkter som ikke trenger inn i huden, vil huden reagere ved å redusere produksjonen av talg. Dette betyr at hvis du slutter å bruke oljebaserte hudpleieprodukter, vil huden din være tørr i noen dager til den begynner å produsere sitt eget talg igjen. Det er verdt å ha tørr hud i noen dager for å bryte hudens avhengighet av forseglede oljer.

Det finnes to typer tørr hud – lipid-tørr hud og dehydrert hud. De to er ofte koblet, men ikke alltid.

Lipid-tørr hud produserer lite talg og har en tendens til å se matt eller “grå” ut. Den kan være grov, flassende og føles stram etter vask. Fine kapillærer og rødhet er vanlig og milier kan dukke opp på kinnbenet og rundt øynene. Fine linjer er ofte tilstede i tidlig alder.

Dehydrert hud er ofte stram, viser fine linjer og tynne kapillærer. Den reagerer lett på temperaturendringer og eldes tidlig.

 

VURDERING AV LIVSSTILSVALG

  • Ta et omega-3-tilskudd med minst 600 mg langkjedede omega-3 fettsyrer (DHA og EPA) og unngå et fettfritt kosthold – spis gjerne sunne fettstoffer fra frø og nøtter.
  • Bruk en generøs mengde fuktighetskrem. Sørg for at den inneholder vegetabilske oljer som kan absorberes og ikke petrokjemiske oljer.
  • Ikke bruk såpe på kroppen eller ansiktet ditt – finn en mild pH-balansert dusjgelé eller helst en fuktighetsgivende rensekrem.
  • Minimere soleksponering og bruk solkrem.
  • Bruk produkter som inneholder Hyaluronsyre.
  • Bruk et probiotisk tilskudd for magen og hudprodukter med levende probiotika (godartede mikrober) for å forbedre hudbarrieren og minimere TEWL gjennom hudens overflate.
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping