Please choose your preferred language

English Afrikaans

Vi ønsker oss vår beste hud tilbake!

Å “rewild your skin” som vi kaller det i Esse er vitenskapen om å få huden tilbake til sitt balanserte og mangfoldige tilstand gjennom grønn kjemi og organisk bioteknologi.

Sivilisasjonen har lenge assosiert det å være ren med å kvitte oss selv med naturen og fjerne oss fra annet liv enn andre mennesker. Vi vasker oss med såpe daglig og fjerner viktig og beskyttende olje fra hudens overflate. Vi er også veldig glad i desinfisere for å drepe 99,9% av alle kjente bakterier. Hvis vi hadde kunnet drepe 100% hadde nok menneskeheten vært svært fornøyd.

Så det vi spør oss om er – er det konsekvenser for disse handlingene og endringen i vår livsstil og renhet?

Svaret er et ringende JA!

Over de millionene som menneskene og alt livet på jorda har eksistert, har vi aldri fått det til på egenhånd. Selve vår eksistens er avhengig av tusenvis av usynlige interaksjoner med den mikrobielle verden rundt oss. Fra mikrobene i mage og tarm som forvandler aminosyrer til essensielle vitaminer, til de som jobber tett med hudcellene våre for å balansere immunforsvaret vårt så er vi sterkt avhengig av av den mikrobielle verden.

Til og med humøret vårt er linket til de kjemiske beskjedene som finnes i kroppene våre på grunn av mikrober.

I vitenskapsverden har vi så vidt funnet toppen av isberget når det kommer til det gigantiske og komplekse universet som er mikrobiomet. Og det vi raskt har funnet ut er av vi ødelegger – og veldig suksessfullt – balansen som evolusjonen har skapt.

Gjennom vårt syn på alt fra renslighet og prosessert mat til hvor lite tid vi bruker utendørs har vi ødelagt eller mistet mange av våre essensielle mikrobielle partnere.

Dette kommer tydelig tilsynet gjennom økningen av hudproblematikk som eksem, akne og dermatitt og livsstils relaterte sykdommer som kreft, diabetes, høyt blodtrykk og depresjon. Når vi har slår opp med våre mikrobielle partnere ødelegger vi systemer som har eksistert i årtusener. På bakgrunn av dette vil vi nå sette i gang og jobbe for å få balansen og hudhelsen vårt tilbake.

Esse sitt mål er å skape oppmerksomhet og kunnskap rundt verdien rundt å ha et sunt mikrobiom og tilby muligheten til “rewild your skin” med probiotiske mikrober slik at du kan være i din beste hud og utstråle selvtillit.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping