Pigmentering

Et sunt mikrobiom er essensielt når det kommer til å adressere ujevn pigmentering

Hudpigmentering oppstår på grunn av uregelmessig fordeling av melanin i huden. Dette kan være genetisk eller aktivert av eksterne og mer kontrollerbare faktorer. Melanin fordeles i huden av melanocytter. Helsen til melanocyttene er nøkkelen til nesten alle pigmenteringsproblemer, som kan deles inn i hypopigmentering (lyse flekker) og hyperpigmentering (mørke flekker). Områdene kan være store kan være store (f.eks. vitiligo) eller de kan knapt merkes.

Det er mer enn 70 forskjellige pigmenteringsforstyrrelser. Medisinering, reaksjon på kjemisk eksponering og hormonelle endringer kan være første triggere, mens UV-stråling er en forverrende faktor og det samme er vitamin D-mangel. Noe soleksponering er avgjørende for helsen og hudens helse, men innendørs livsstil gjør at vitamin D-nivået er farlig lavt i en stor andel av befolkningen. Dette kan virke motstridende, men 15 minutter med direkte soleksponering på en stor del av kroppen noen ganger i uken er sunt.

Målrettede produkter

Spør din Esse terapeut om en skreddersydd løsning av produkter og behandling for akkurat din hud

Livsstil

Din livsstil kan utgjøre en forskjell for huden din

  • Hyppig lavt nivå soleksponering med de berørte områdene dekket.
  • Orale vitamin D-tilskudd hvis nivåene er lave.
  • Inntak av essensielle fettsyrer – enten 15 g linfrøolje per dag eller 400 mg langkjedede omega-3-fettsyrer (DHA og EPA).
    Suppler med en daglig dose vitamin C (400 mg).
  • Vurder kostholdet ditt på nytt. Gå over til et kosthold med høyt fiber, lite sukker og fersk mat.
  • Unngå fotosensibiliserende ingredienser i sminke, hudpleie og hårpleieprodukter.

Målrettede produkter