Vitenskapen bak "rewilding" av huden din

Et sunt mikrobiom er essensielt for å holde huden ung lenger. Rewilding er vitenskapen bak å få huden tilbake til sitt balanserte og “ville” stadie gjennom bioteknologi. Esse hjelper å skape et miljø for hudens naturlige mikrober der de kan blomstre og gjenoppbygge det mangfoldige økosystemet de en gang var en del av.

Første linje med forsvar

Ditt mikrobiom er et økosystem med milliarder av ulike mikrober som beskytter huden fra skadelige og fremmede mikrober. I likhet med tarmfloraen din, har disse bakteriene, soppartene og virusene en essensiell rolle når det kommer til beskyttelse og å trene opp ditt immunforsvar. De hjelper også huden å produsere hyaluronsyre og andre fuktighetsgivende faktorer samtidig som de bidrar til å holde hudens pH lav og levere en rolig, sunn hud som ikke bare ser bedre ut – men eldes saktere. Huden er kroppens største organ, det er viktig å ta vare på den.

Det store problemet

Vår moderne livsstil er ikke snill mot våre mikrobielle venner. Vi er mindre i kontakt med naturen i forhold til forfedrene våre og får til gjengjelde mindre mangfold av mikrober. Gjennom å bruke industrielle skjønnhetsprodukter med blant annet overflateaktive midler og parabener, stripper vi mikrobiomet vårt. Resultatet er en kraftig økning i sensitiv hud, akne og andre problematiske hudtilstander. 

Bioteknologi er svaret

Esse tilbyr en bærekraftig løsning gjennom vitenskapelig bevist bioteknologi. Våre produkter skaper et miljø på huden som tillater naturlig mikrobielt mangfold å komme tilbake og blomstre. Probiotika og prebiotika i økologiske formuleringer hjelper til med å gjenoppbygge balansen på huden i en prosess vi har valgt å kalle “rewilding” – noe som resulterer i en hud som ser yngre og sunnere ut! 

Probiotika & prebiotika

Probiotika er levende mikrober som kan påvirke hudens økosystem positivt slik at vi kan stå imot angrep fra patogener. De vil også bremse hvor raskt huden eldes gjennom å redusere inflammasjon i huden. Esse sår huden med probiotika og fôrer den med prebiotisk næring for å sikre en mikrobiell balanse på huden.

Finn ut mer om probiotika og prebiotika nedenfor

Bakuchiol – Nature’s Retinol

Dubbed ‘nature’s retinol’, it’s worth investigating the properties of this acclaimed plant-based ingredient and how to incorporate it into your skincare routine. The Bakuchiol used in skincare is extracted and…

Can you change your microbiome?

An unhealthy skin microbiome results in unhealthy skin and increases the rate of ageing but you can shift your skin microbiome toward a diverse, balanced state. Learn more from Esse’s…

What does my microbiome do for me?

We know gut microbes aid in digestion and deliver nutrients. They also produce vitamins, maintain blood pressure, and affect your mood. Because we rely on so many partnerships, we can…

Probiotics strengthen barrier function

Remedy Sensitivity – Probiotics strengthen barrier function and protect you from pathogens so they automatically guard your immune system from exposure to unnecessary triggers. Apart from acting as a shield of armour,…

Probiotics and skin immunity

YOUR SKIN HAS AN IMMUNE SYSTEM AND IT IS VITAL IN THAT IT PROTECTS YOU FROM PATHOGENS. Keratinocytes, the most common skin cells in the epidermis (the outer most layer…

The future of skincare

In 2003 the Human Genome Project declared that the sequencing of the human genome was complete after 13 years of intense research. It cost $2,7 billion. Now you can have…

Vår grunnlegger

Trevor Steyn

Vitenskapsmann, ektemann, innovatør, far, sportsmann og yogi 

Min mentor, professor Siegfried Drewes, innførte tidlig vitenskapelig ubøyelighet i meg, og det har tjent Esse godt. Kunder kjøper resultater, ikke etikk. Vår jobb er å tilby bærekraftige produkter som yter målbart bedre enn konvensjonelle produkter.

“Esse beveger seg langs den uendelige lange veien mot perfeksjon"

Å være en bærekraftig løsning

Jeg tror ikke på å skade huden i jakten på kortsiktige resultater. Ei heller å skade planeten i jakten på profitt. Det jeg tror på er å skape en uendelig bærekraftig løsning innen hudpleie som overgår konkurrentene på lang sikt.

Å være en innovatør innen mikrobiomvennlig hudpleie

Innovasjon er ikke markedsføring. Virkelig innovasjon utgjør en konkret og vesentlig forskjell. Det er en slik forskjell jeg vil at Esse skal utgjøre.

Å være etiske over alt annet

Målet mitt har aldri vært å være det største hudpleiemerket i verden. Det tar tid, krefter og ressurser å lage mer effektive produkter, og vi vil aldri være like lønnsomme som multinasjonale selskaper. 

Å være en katalysator for forandring

Det er ikke lett å endre hundre år med tillært kunnskap og atferd i bruken av industrielle skjønnhetsprodukter. Med Esse ønsker jeg å inspirere hele bransjen til å ønske å gjøre det bedre.

Hudtilstander

Finn ut mer om din hudtilstand her

Tørrhet

Øyeområdet

Fet hud

Pigmentering

Sensitivitet

Hudaldring

Etikk før profitt

Esse tror ikke på å skade huden i jakten på kortsiktige resultater. Vi skaper en optimal hudhelse for å bremse hvor raskt huden eldes på lang sikt, med biokjemi som gjør fordelaktige endringer i hudens mikrobiom. Vi holder pH på alle produktene våre på 5, ved å bruke milde konserveringsmidler og raskt biologisk nedbrytbare skummidler. Vi har alltid vært tro mot våre kjerneverdier: Vi støtter rettferdig handel og er et sertifisert økologisk, vegansk, cruelty-free samt karbon- og plastnøytralt selskap.

Website_Icons_100x100px12

Sertifisert økologisk

Siden oppstarten har Esse hengt seg på Ecocert sine økologiske standarder og krav om prosenter. Vi har ikke med ingredienser som anses som usikre eller ikke bærekraftige, noe som bekreftes gjennom revisjoner av produksjonsanlegget for å sikre full sporbarhet av alle råvarer. Ecocert regulerer emballasjen vår, og sikrer at materialene som brukes er trygge, resirkulerbare og ikke lekker inn i produktet over tid.

Finn ut mer hos Ecocert

Website_Icons_100x100px14

Karbon-nøytral

Esse streber etter å redusere karbonutslipp fra år til år. Vi reviderer energiforbruket vårt årlig for å maksimere effektiviteten og kontinuerlig forbedre. Men fordi vi tror vi fortsatt kan gjøre det bedre; CO2-kreditter kjøpes for å kompensere for selskapets CO2-utslipp.

Finn ut mer hos Credible Carbon

Website_Icons_100x100px13

Plast-nøytral

Esse ønsker bidra til å beskytte havet ved å være plastnøytral. Vi har inngått samarbeid med Cleanhub for å sikre at plastekvivalenten til bruken vår samles inn og resirkuleres. Cleanhub samler plastavfall i noen av verdens mest belastede områder når det gjelder forsøpling, gjennom et globalt nettverk av søppelplukkere hvor målet er å samle opp avfallet før det havner i havet.

Website_Icons_100x100px15

Cruelty free

Esse tester ikke produkter på dyr. Vi henter heller ikke ingredienser fra leverandører som gjør det. Det finnes mange alternativer til bruk av dyr i forskning, og produktene våre er testet på frivillige mennesker. Vi er akkrediterte medlemmer av PeTAs cruelty-free program for bedrifter og Beauty Without Cruelty, som informerer forbrukere om utnyttelse og misbruk av dyr.

Finn ut mer hos Peta

Website_Icons_100x100px19

Vegansk

Esse er akkreditert av The Vegan Society – den verdensomspennende standarden for produkter fri fra animalske ingredienser og dyreforsøk. Vi vil alltid forsøke å bruke dyrefrie ingredienser i formuleringene våre og vil aldri støtte den uetiske praksisen med dyretesting på produktene våre eller deres ingredienser. Vi vil kun vurdere å bruke animalske ingredienser når det ikke finnes plantebaserte alternativer, og når vi gjør det bruker vi bare biprodukter som ikke skader dyret i prosessen. Og vi vil alltid være transparente og åpne om hvor de brukes og hvorfor. Esse er kompromissløs når det gjelder integriteten til våre leverandører og produkter, og setter helsen til mennesker, dyr og planeten først.

Finn ut mer hos The Vegan Society

Website_Icons_100x100px20

Rettferdig handel

Esse er forpliktet til rettferdig handel av de naturlige ingrediensene vi bruker. Kort sagt, de urplantene i Afrika blir bærekraftig høstet fra naturen av lokalsamfunn og bearbeidet til avanserte aktive ingredienser. Rettferdig handel av naturprodukter har hevet levestandarden til titusenvis av mennesker. Gjennom å kjøpe rettferdige ingredienser hjelper vi kvinner til å sende barna sine på skolen, få helsehjelp, investere eller til og med til å bygge hus. Ved å støtte rettferdig handel, sørger Esse for at plantene høstes vilt for å maksimere styrken til ekstraktene. Men enda viktigere, vi hjelper folk med å skape en mer bærekraftig fremtid for sine familier.